Viata ca un bumerang

10882118_1503722376582140_8006372919923409894_nIn vara anului trecut, ma aflam in concediu cu familia cand am aflat ca Dan, prieten si coleg de-ai sotului meu sufera de o forma rara de cancer, cancer gastric neuroendocrin.

M-am simtit prin comparatie, cel mai fericit om din lume, dar in acelasi timp m-a ingrozit faptul ca un om atat de tanar si atat de bun, trebuie sa poarte povara unei asemenea incercari.

Mi-am promis atunci ca voi aprecia fiecare secunda, ca voi adauga doar piese vesele la puzzle-ul vietii, ca voi fi mai toleranta si ca voi darui numai iubire.

Am uitat repede, caci atunci cand esti sanatos, ai senzatia ca totul ti se cuvine, ca un infatuat care se crede invincibil, uitand ca sanatatea e darul suprem, ca in lipsa ei, totul este nimic.

Sase luni mai tarziu am trecut pragul catre lumea lui Dan, si Doamne, cat de usor este de trecut! Apasata de perspectiva mortii, am cautat ceva sa-mi dea siguranta: un elixir, o rugaciune, iubire si am primit mai mult decat as fi sperat.

Nu pretind ca sunt un om bun, dar atunci cand am putut sa ajut, am facut-o si am invatat ca in viata totul se intoarce ca un bumerang. Daruieste si vei primi!

A purta poverile unii altora este calea de a fi impliniti. Dumnezeu ne hraneste sufletul atunci cand daruim si ni-l hraneste cu tot atat cat daruim.

A fi bolnav de cancer in Romania, intr-un sistem medical mai bolnav decat maladia in sine, poate fi extrem de costisitor.

Fac un apel catre toti cei care ma citesc si ma iubesc, catre toti, care desi nu-l cunosc pe Dan, constientizeaza ca probleme lor sunt infinit mai mici, sa ajute la implinirea viselor lui, caci desi trupul ii este bolnav, sufletul ii este plin de speranta. Mi-a spus adesea cat isi doreste sa fie sot si tata, iar eu imi doresc sa particip la realizarea visului lui si sper, din suflet,  ca si voi.

Dan are 31 de ani si in data de 28 julie 2016 i-a fost rezecat intregul stomac, impreuna cu 14 ganglioni limfatici. De atunci a suferit inca doua interventii pentru a indeparta alti ganglioni limfatici afectati si glanda paratiroida.

Pentru forma de cancer de care sufera Dan, posibilitatile de tratament in tara noastra sunt foarte limitate. El necesita de doua ori pe an un Gallium Pet Scan, ( disponibil doar in Suedia) singura investigatie care poate depista toate celulele tumorale, absolut necesara pentru a monitoriza boala si pentru a preveni tumora in a se raspandi la oase sau alte organe. La aceasta, se adauga si alte costuri aferente scintigrafiei, RMN, FDGpet Ct si tratamentul cu somatuline.

Pana acum, a reusit, cu ajutorul familiei si al prietenilor, sa faca fata costurilor, dar tumora spinala care i s-a adaugat pe lista suferintelor , aproape ca l-a doborat.

Mi-a spus atunci: ” Cred ca ma duc incet, incet”. Cuvintele lui mi s-au agatat de zidurile mintii ca o lipitoare neagra, dezagreabila.

Tumora spinala intramedulara masoara 45 mm si-l poate lasa paralizat de la gat in jos, daca nu este indepartata cat mai repede cu putinta.

Interventia trebuie realizata intr-un mediu foarte sigur de catre un chirurg experimentat, avand in vedere prezenta celor 2 tipuri de tumori din corpul sau.

Din fericire, Dan a gasit doctorul care a acceptat sa-l opereze, Dr Peter Vajkoczy de la Spitalul Charite, din Berlin, insa costurile sunt colosale, 31.000 euro.

Aleg sa cred in bunatatea oamenilor, in capacitatea lor de a intelege nefericirea pe care cel de alaturi o experimenteaza si in dorinta de a darui, caci orice ajutor, cat de mic, poate insemna enorm pentru un suflet neputincios.

Las mai jos conturile in care pot fi donati banii pentru a-l ajuta pe Dan.

CONT IN LEI: RO12INGB0000999906912721 Asociatia Care More For Life Cristea Dan

CONT IN EURO: RO36INGB0000999906355218 pe numele Cristea Dan Catalin

Va multumesc!

20799943_513372795661796_8634539674650091123_n.jpg