Modul ideal de a-ti prezice viitorul

 

life

Cel mai bun mod de a-ti prezice viitorul este sa il creezi din necunoscut.

Suntem invatati sa ne temem de necunoscut si sa cautam avizi certitudinea cand, de fapt, necunoscutul este locul in care se afla toate posibilitatile.

As putea castiga cu usurinta premiul Oscar pentru toate scenariile dramatice pe care mi le-am creionat in minte ani de zile. Ma scufundam in vidul necunoscutului, cuprinsa de frisoanele spleenului, hranindu-mi nefericirea cu propriile-mi ganduri mucegaite, anulandu-mi dorintele si pofta de viata.

Corpul este antrenat de minte. Mi-am uzat genele in mod repetat prin aceleasi ganduri si, implicit, aceleasi alegeri nefericite, pana au cedat.

Pusa fata in fata cu diagnosticul amenintator, am constientizat pentru prima data, prin dragostea pentru copiii mei, necesitatea crearii unor experiente noi care sa-mi aduca salvarea si am inceput sa-mi antrenez mintea in fiecare zi, ora, minut, chiar.

Am invatat sa gandesc in moduri diferite, sa cred cu toata fiinta ca ma voi vindeca, astfel incat genele mele sa primeasca semnale pentru a produce noi proteine, care sa-mi schimbe starea de sanatate, pentru ca expresia proteinelor este echivalenta cu expresia vietii.

Nu cred ca te poti vindeca doar prin puterea mintii, la fel cum nu cred ca te poti vindeca daca alegi sa ramai in negativism. Daca esti convins ca mori, vei muri. Degeaba se chinuie o echipa intreaga de medici, daca tu nu-i ajuti, daca tu esti convins, ca indiferent de compententele lor, sfarsitul iti va fi fatidic.

Eu am ales sa traiesc, mi-am comutat gandurile si le-am alimentat constant cu pofta de viata, construindu-mi in minte un viitor  exultant, din necunoscut. Am anulat cu desavarsire reteta dupa care ma ghidam in trecut, care mi-a adus nefericirea, nefericire care m-a macinat pana la imbolnavire si am ales reteta lui Nietzsche : ” acolo unde omul nu mai are nimic de vazut si de apucat, acolo el nu mai are nici ce cauta „.

Daca as fi gandit ca in trecut, toata atentia mi-ar fi fost indreptata asupra unei realitati cunoscute, ceea ce m-ar fi facut sa-mi limitez orice fel de noi alegeri si experiente.

Mi-am depasit limitarile si mi-am conditionat corpul sa se vindece, fapt confirmat de catre oncologul meu, care dupa sosirea buletinului histopatologic, in urma operatie, mi-a spus: ” Esti mai bine decat ne-am asteptat .”

Eu am ales sa traiesc, si cu ajutorul lui Dumnezeu, al medicilior, familiei si prietenilor mei, am reusit.

Sursa foto: Pinterest