Magazinul de otravuri

deschis

Stau in vitrina, aliniate perfect, invidia, rautatea, ura, furia, mania, gelozia, ipocrizia si razbunarea. Sunt impachetate cu grija in ambalaje stralucitoare, dar la interior sunt putrede si opace.

Se vand scump, cu posibilitatea cumpararii in rate, pe bucati de suflet. Cate doua, trei felii de suflet, lunar, pana-l mistuiesc pe cumparator si-i lasa sufletul gol pe vecie, imbalsamat pentru a-i stopa putrefactia, cu miresme inselatoare de iubire, empatie si admiratie, imprumutate de la magazinul de vizavi, ai carui clienti sunt senini si toleranti, integri.

Si-ar dori sa fie ca ei, dar nu-si mai pot recupera sufletul, feliat si oferit in schimbul sentimentelor indezirabile care-i lasa mutilati emotional. Nefericirea ii copleseste, singuratatea ii ingheata si cauta sa se inveleasca cu energia clientilor de la magazinul concurent. Trag cu forta de toate colturile ei, ca niste vampiri veritabili, pana la deformare, ocupand locul mult dorit, de calai.

Se pot distinge usor, prin lamentari cronice, vesnic nemultumiti, hartuitori emotionali, dependenti de afectiune, creand o relatie nevrozanta cu victima prin blamari si acuze nejustificate,  reprosuri, stigmatizare.

II poti inlatura prin fericirea afisata. Nu o cunosc, nu o inteleg si o contraataca prin toate monstruozitatile achizitionate cu greu. Pentru fiecare gram de fericire, scot la iveala munti de rautate, sperand sa te doboare sub greutatea coplesitoare, neintelegand ca nu este suficient pentru a distruge ceva inaltator.

Cat timp esti nefericit, le esti pansament pe rana, pe care-l intorc pe toate partile,  imbibat in iubire si bunatate si-si vindeca partial plagile, pentru ca oricat ai avea de oferit, nu este suficient.

Cand treci granita catre fericire, devin irascibili si gata de atac, aruncandu-se cu putere in zidul indestructibil, imun la atrocitati.

Fericirea nu-i de vanzare, fericirea e o stare pe care ti-o poti aduce prin bunatatea, toleranta, iubirea, respectul, zambetele, alinarea, compasiunea, oferite gratuit la magazinul de peste drum.

Sursa foto: Pinterest

2 comentarii la „Magazinul de otravuri

  1. nu se poate închide magazinul despre care vorbeai prima dată așa cum au închis și magazinele cu droguri din plante, ușoare? era plin Bucureștiul de ele, la doi metri găseai un astfel de magazin, acum toate au rămas cu reclamele în ferestre și au lacăt pe ușă. la fel să fie și cu magazinul ăsta…
    o lege, vă rog, pentru așa ceva!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.